Wendeline Thole en Bob Konsten zijn de initiatiefnemers van Bougie Art Foundation. Kort gezegd is Bougie een platform voor jonge kunstenaars, kunstliefhebbers en ‘beginnende kunstkijkers en kopers’. Bougie brengt kunst, (jonge, actuele) kunstenaars, (jonge) verzamelaars en een breed publiek bij elkaar om het genieten en verzamelen van kunst te stimuleren. Bougie is onafhankelijk en leidt een nomadisch bestaan.


Wendeline en Bob bezoeken met grote interesse al vele jaren de eindexamenexposities van de Nederlandse en Belgische kunstacademies en zij verzamelen actuele kunst.


De beginnende kunstkoper weet vaak niet goed waar te beginnen. De drempel van een galerie is soms hoog en het kunstaanbod is groot. Hoe vindt de ‘starter’ de weg en hoe ontmoet hij de kunstenaar? Als je gelukt hebt en er open voor staat, brengt iemand je in aanraking met kunst en word je er door gepakt. Bougie neemt de startende kunstkoper bij de hand om kwalitatief goede kunst te bekijken en de kunstenaar achter het werk te leren kennen.


Bougie maakt zich sterk voor de autonome positie van kunst. Kunst verhoogt de kwaliteit van leven. Door je met kunstwerken te omringen verander je je woon- of werkomgeving in een unieke, inspirerende plek. Want kunst is niet alleen mooi, het zet je ook aan het denken. Dat geldt in het bijzonder voor actuele kunst, die voortkomt uit de tijd waarin wij leven. Kunst laat ons nadenken over wie we willen zijn en hoe een mens zou moeten zijn. Dat zijn de vragen die in moderne kunst heel gewoon zijn.

Contact:

Mail: Bougie Art Foundation

Tel Bob Konsten: 06 2452 7113